Hypothyreoïdie – Zal het U Stoppen met het Verliezen van Gewicht?

HypothyreoïdieDe meeste van ons hebben gehoord van hypothyreoïdie, maar hebben geen idee wat het is. Ook weten we, we hebben een schildklier, maar geen idee wat het nog doet. Je schildklier is een endocriene klier gevonden in je nek. Het is een van de grootste endocriene klieren in je lichaam en produceert hormonen die regelen de snelheid van uw stofwisseling en beïnvloedt de groei en het beoordelen van de functie van veel van uw lichaam andere systemen. Hypothyreoïdie is een staat waarin uw schildklier niet genoeg schildklierhormoon. Dit kan vaak leiden tot gewichtstoename en moeite met het verliezen van gewicht.

Dit klinkt als een excuus, mensen met hypothyreoïdie hebben een echt klier probleem dat kan in de weg staan, verliezen ze gewicht. Mensen vaak hun ogen rollen als mensen met overgewicht staat dat ze een “klier probleem”, maar het kan waar zijn.

Er zijn drie vormen van hypothyreoïdie: primaire, secundaire en tertiaire. Ze zijn genoemd naar hoeveel stappen ze van invloed zijn op uw schildklier direct.

Primaire hypothyreoïdie resultaten van Hashimoto ‘ s thyroïditis (een auto-immuunziekte waarbij T-cellen aan te vallen uw schildklier cellen) of radioiodine behandeling voor hyperthyreoïdie.

Secundaire hypothyreoïdie treedt op als de hypofyse niet voldoende schildklier stimulerend hormoon, of TSH, voor het opwekken van de schildklier te maken genoeg hormonen. Dit is meestal een gevolg van schade aan uw hypofyse door bestraling, operatie, of een tumor.

Tertiaire hypothyreoïdie, ook bekend als de hypothalamus-hypofyse-as hypothyreoïdie, resultaten wanneer uw hypothalamus produceert niet genoeg thyrotropine-releasing hormone (TRH), die stimuleert de hypofyse tot het produceren van thyrotropine (TSH).

Geen kwestie welk type je hebt, of wat de oorzaak is, het feit van de zaak is uw stofwisseling wordt beïnvloed. Zonder de juiste hoeveelheid van het hormoon invloed op je stofwisseling, je lichaam moet harder werken om gewicht te verliezen.

Ook hypothyreoïdie is vaak van invloed op je hersenen.

Uw hypothalamus in de hersenen ontstaat het gevoel dat je “honger” door het loslaten van neuropeptide Y en het gevoel van verzadigd zijn, die hij creëert door het vrijgeven van serotonine. Als u een schildklier probleem, je metabolisme is vertraagd en er is een miscommunicatie met je hersenen. Wat uw hypothalamus acht voor een juiste inname van voedsel kan te veel zijn voor je stofwisseling, wat resulteert in gewichtstoename.

Er is ook het effect van stress. Als je hypothyreoïdie, je lichaam onder stress, vermindert het vrijkomen van serotonine. Daarom krijgt u een vertraagde gevoel van verzadiging en het eten van meer voedsel, wat resulteert in gewichtstoename.

Hoewel je niet kunt zeggen dat hypothyreoïdie zal u stoppen met het verliezen van gewicht, is het zeker van invloed is op uw vermogen om gewicht te verliezen.

Eerst en vooral, moet u over een geschikte behandeling voor deze aandoening.

Er zijn een aantal geneesmiddelen beschikbaar en uw arts kan u wijzen in de goede richting, zo ver als dat gaat. Ten tweede, probeer te eten met een hoog-eiwit, laag-suiker, weinig geraffineerde koolhydraten dieet. Ten derde, controleert uw bloeddruk, cholesterol, bloedglucose niveau en de schildklier niveau. Wetende dat dit soort van informatie over uw lichaam is essentieel voor het verliezen van gewicht en het monitoren van hypothyreoïdie. Tot slot, natuurlijk, is uit te oefenen. Je hoeft niet te gaan en lopen tien kilometer elke dag, maar een soort van aërobe oefening vijf dagen per week is een goed idee. Immers, mensen waren niet bedoeld om rond te zitten in stoelen de hele dag. http://fitnessenergie.info

We hebben allemaal gehoord van mensen met overgewicht beweren dat ze een klier probleem, maar het feit van de zaak is dat dit werkelijk het geval te zijn voor hen. Duizenden mensen over de hele wereld lijden aan hypothyreoïdie, door geen schuld van hun eigen. Maar het kan ernstige gevolgen hebben voor uw vermogen om gewicht te verliezen, is het niet verbieden van het gewichtsverlies. Toegegeven, het is erg makkelijk om te zeggen oh en gebruik je staat als een excuus om niet eens te schillen met een paar pond, maar je moet echt verdubbelen uw inspanningen om gewicht te verliezen als u zijn gediagnosticeerd met deze ziekte.

Als u wilt wonen in een langer, gezonder leven, is het van essentieel belang dat u uw gewicht onder controle te houden. Obese mensen zonder twijfel leiden een leven geplaagd met hart problemen, en veel andere zaken die meestal leiden tot een vroege dood. Als u wilt voorkomen dat het lot het is van vitaal belang dat u onderneem vandaag nog actie en iets te doen om te gaan met uw gezondheidsprobleem. Raadpleeg een arts, raadpleeg dan een diëtist, doe wat onderzoek. Het zou je leven redden. Hypothyreoïdie hoeft niet te worden een verlammende ziekte.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *